12936

У Франції затримано вже понад 700 учасників акції «жовтих жилетів». У Парижі зводять барикади

В акціях протесту «жовтих жилетах» по всій Франції беруть участь 31 тисяча людей, більше 700 протестувальників затримані, повідомляє Euronews з посиланням на МВС Франції.

У Парижі правоохоронці нарахували 8 тисяч учасників акцій протесту і 575 затриманих.

«На Єлисейських полях, за даними поліції, знаходиться близько 2 тисяч осіб і близько півтора тисяч поліцейських і жандармів», повідомляє видання. Зазначається, що ситуація загострюється, все частіше звучить гімн Франції – «Марсельєза» та гасло «Макрона у відставку».

Поліція застосовує сльозогінний газ і проводить масові арешти, повідомляє AFP.

?? Tear gas, mass arrests as new 'yellow vest' protests hit Paris #GiletsJaunes #GiletsJaunesParis #AFP pic.twitter.com/64fLHY2Ga4

— AFP Photo (@AFPphoto) December 8, 2018

Для захисту від правоохоронців демонстранти почали споруджувати барикади, використовують бетонні плити, сміттєві баки і дерева, повідомляє Reuters.

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп виступив із заявою про те, що для охорони порядку мобілізовані потужні сили, передає Interfax. Відзначається, що поліція на цей раз діє оперативніше, перехоплюючи багатьох з долучилися до акції хуліганів і мародерів до того, як вони встигають почати погром.

  • У п’ятницю влада французької столиці оголосили, що ряд історичних, культурних та туристичних об’єктів не будуть працювати в суботу. Зокрема, мова йде про Великому палаці, який є великим культурним центром. Також буде закрита для відвідування Ейфелева вежа, Лувр і музей Д’орсе.
  • Протести у Франції почалися 17 листопада. За даними французького МВС, в демонстраціях беруть участь понад 287 тис. чоловік. Крім зниження цін на паливо, вони вимагають зменшення податків та підвищення мінімального розміру оплати праці.
  • Єлисейський палац прийняв рішення про скасування запланованого на 2019 рік підвищення податків.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *