12939

У зіткненнях в Парижі постраждали 30 осіб. Акції «жовтих жилетів» пройшли і в Брюсселі

В результаті зіткнень між «жовтими жилетами» та правоохоронцями в Парижі поранення отримали не менше 30 людей. Про це повідомляє Le Parisien.

«30 людей поранені, в тому числі троє серед співробітників поліції», — йдеться в повідомленні.

Acte 4 des Gilets jaunes : au moins 30 blessés à Paris https://t.co/QFU1sAFkoi

— Le Parisien (@le_Parisien) December 8, 2018

У другій половині дня в урядовому кварталі Парижа протестувальники спалили дві машини, також намагалися підпалити сміттєві баки. Поліція застосовує сльозогінний газ, в центрі Парижа на підтримку поліцейських прийшли кінні підрозділи поліції, повідомляє Le Figaro. Мітингувальники сповнені рішучості відстоювати свої права, зазначає видання.

? VIDÉO – La police montée a été déployée pour épauler les forces de l’ordre. #8Decembre

➡ https://t.co/kAxJ8CpcBvhttps://t.co/AuBQut7n7C

— Le Figaro (@Le_Figaro) December 8, 2018

Також Le Figaro повідомило про випадок, коли протестуючий прикрасив форму поліцейського трояндою.

Акції «жовтих жилетів» прошли в Брюселі

У Брюсселе в маніфестації «жовтих жилетів» взяли участь близько 6-8 тисяч осіб, передає Укрінформ. Бельгійці вийшли на вулиці під лозунгами про неприйняття політики держави, стрімкого зростання цін на основні товари та послуги.

«Незважаючи на заклики організаторів київського протесту, демонстранти прибігли до насильства та вандалізму. Відповідь поліції було жорстким. Были задержаны більше 300 чоловік, ініціатори безладів заарештовані», – повідомляє агенція.

Gepostet von Dmytro Shkurko am Samstag, 8. Dezember 2018

  • Протести “жовтих жилетах” почалися у Франції в середині листопада у зв’язку з підвищенням цін на пальне, проте пізніше коло вимог протестувальників розширився: вони хочуть підвищення зарплат, зниження податків і відставки президента.
  • Станом на обід в суботу на вулиці Франції на тлі безпрецедентних заходів безпеки вийшла 31 тисяча демонстрантів. Близько 700 осіб були затримані по всій Франції, в тому числі 581 – в Парижі.
  • Єлисейський палац прийняв рішення про скасування запланованого на 2019 рік підвищення податків.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *