12907

«На руках є відповідь від Вселенського патріарха». Рішення Синоду УПЦ МП про відсторонення митрополита Симеона недійсне

Митрополит Вінницький і Барський Симеон отримав відповідь від Вселенського патріарха на свою апеляцію щодо рішення Синоду УПЦ МП, в якій говориться, що його позбавили права служіння незаконно.

Про це виданню «Букви» розповів секретар Вінницького єпархіального управління Української православної церкви, протодиякон Владислав Демченко.

«У нас зараз на руках є відповідь від Вселенського патріарха на апеляцію щодо рішення Синоду УПЦ МП. У нас вже є відповідь грецькою, зараз готуємо український переклад, який незабаром опублікуємо. У відповіді йдеться, що рішення Синоду УПЦ МП не є дійсним і канонічним. Тобто дане рішення ніякого впливу на владику Симеона не має», — сказав протодиякон.

Відзначається, що в УПЦ МП вже обрали заміну митрополиту Симеону. Ним став архиєпископ Варсонофій, який має ідентичний титул і буде об’єднувати громади Московського патріархату.

Демченко заявив, що в єпархії Православної церкви України ще визначаються щодо парафій у Вінницькій області.

«Є священики, які хочуть бути з Симеоном. Їх, на жаль, не так багато, як того хотілося б. Є й ті, які бояться або на роздоріжжі. Хтось ще чекає Томос і вже після буде вирішувати. Кожна громада є юридичною особою, крім того, це громада людей зі своїм священиком. Коли вони приймуть таке рішення, тоді і звернуться до митрополита Симеона», — уточнив протодиякон, додавши, що митрополит Симеон збереже свій титул.

  • 17 грудня Синод УПЦ Московського патріархату відсторонив від посад і заборонив вести служіння двом учасникам Об’єднавчого собору. Так, від Московського патріархату були відлучені митрополит Симеон і митрополит Олександр.
  • Пізніше митрополит Вінницький і Барський Симеон заявив, що переходить до Православної церкви України.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *