12906

Волкер скасував зустріч із Сурковим і прогнозує нові санкції проти Росії «за місяць-два»

Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер скасував свою зустріч із радником президента РФ Владиславом Сурковим через захоплення українських кораблів у Керченській протоці. Про це він повідомив на прес-брифінгу у Брюсселі.

Волкер нагадав, що через цей акт агресії президент США Дональд Трамп скасував заплановану зустріч із російським президентом Володимиром Путіним. Він додав, що вирішив вчинити так само і відкласти свою зустріч, поки Росія тримає у полоні українських моряків.

Сегодня в 17:00 МСК смотрите брифинг для представителей СМИ Спецпредставителя США на переговорах по Украине Курта Волкера. Прямая трансляция из Брюсселя. Обращаем ваше внимание, что Курт Волкер отвечает на вопросы только заранее зарегистрированных представителей СМИ.

Gepostet von США по-pусски – U.S. Department of State am Montag, 17. Dezember 2018

«Я запропонував приїхати з візитом до Москви цього місяця. Я готувався до цієї поїздки, коли Росія атакувала українські кораблі», — сказав він.

Крім того, Волкер додав, що обговорював із європейськими партнерами санкції проти Росії та введення нових. «Я думаю, що обговорення в Європі стосуватиметься того, чи буде це окремий пакет або він буде прив’язаний до Криму. Але є переконання, що повинна бути відповідь і будуть додаткові санкції… Я б не здивувався, якби це сталося у наступні місяць-два», — сказав він.

  • 29 листопада Трамп скасував зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним на полях саміту G20 в Аргентині через захоплення українських моряків у Керченській протоці. 
  • 13 грудня радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що не бачить підстав для зустрічі Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна найближчим часом.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *