12824

«Біль у серці, нирках, підозра на рак». Матір політвʼязня Клиха повідомила про погіршення здоровʼя сина

Здоровʼя українського політвʼязня Станіслава Клиха викликає занепокоєння, пише у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

За словами матері політвʼязня Тамари Клих, він скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, має проблеми з ногами та підозрює ймовірне захворювання на рак шкіри. «Він хотів, щоб його обстежили, але, як повідомила його мама, лікарі взяли у нього на аналіз лише кров та сечу. Ніякого діагнозу так і не поставили та повернули в тюремні стіни», — пише Денісова.

Від утримуваного в Російській Федерації політв’язня Станіслава Клиха тривожні новини.Його мама Тамара Клих повідомила,…

Gepostet von Людмила Денісова am Freitag, 11. Januar 2019

Тамара Клих додала, що стан здоров’я її сина погіршується, а ніякої необхідної медичної допомоги він не отримує. Його помістили до лікарні, проте відразу повернули до в’язниці. Також за словами матері Клиха, він не отримує листів від рідних, хоча йому пишуть двічі на місяць.

Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням забезпечити Клиха належною медичною допомогою. «За останні два місяці це вже третє моє звернення до неї щодо забезпечення дотримання прав Станіслава. Чекатиму на відповіді», — написала Денісова.

  • У середині грудня 2018 року сам Клих заявляв про погіршення здоровʼя та підозру на гангрену.
  • У вересні 2018 року Станіслав Клих написав листа ув’язненому Росією режисеру Олегу Сенцову і закликав його припинити голодування. 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *