12817

Український активіст Михайлик прийшов до тями після операції в Мюнхені. Разом із кулею йому видалили частину легені

Керівник Одеської міської організації політичної партії «Сила людей» Олег Михайлик, на якого у вересні 2018 року було скоєно замах, прийшов до тями після операції в Мюнхені. Він написав пост у себе в Facebook, де розповів про те, як пройшла операція, і чому він не довіряє українським правоохоронцям.

Активіст зазначив, що операція виявилася складнішою, ніж спочатку передбачалося, і замість 2,5 години тривала майже п’ять. Йому доведеться залишитися в клініці Мюнхена довше, ніж він розраховував.

«Німецьким лікарям довелося розкривати грудну клітку і видалити частину легені разом із кулею», — написав Михайлик.

Також він зазначив, що не довіряє українським правоохоронним органам.

«Саме тому я сьогодні змушений бути тут, у Німеччині, під наглядом німецьких лікарів і в очікуванні експертизи кулі німецькими правоохоронцями.

Я змушений бути в тому числі й тому, що не довіряю українським правоохоронцям», — додав він.

Доброго дня, мої друзі!Навіть я ще в катетерах, але температура трохи спала. Тому вирішив одразу написати для тих, хто…

Gepostet von Олег Михайлик am Sonntag, 13. Januar 2019

  • Михайлик писав, що операція була узгоджена в німецькій клініці ще 9 січня, але відбулася пізніше через те, що німецькі правоохоронці тривалий час не отримували необхідних документів від українських колег. Документи були потрібні, оскільки йшлося про хірургічне видалення речового доказу.
  • Активіст сподівається, що експертизу вилученої кулі проведуть у Мюнхенському інституті кримінальних експертиз, але для цього необхідний відповідний дозвіл від Генпрокуратури України.
  • На Михайлика напали увечері 22 вересня 2018 року. Злочинці вистрілили в потерпілого з вогнепальної зброї і зникли. Активіст отримав важке поранення.
  • 27 вересня Київський районний суд Одеси відправив у СІЗО трьох підозрюваних у нападі на одеського активіста Олега Михайлика. Згодом одного з них відпустили.
  • 20 листопада суд продовжив на 4 місяці термін розслідування замаху на активіста. Слідство може тривати до 24 січня 2019 року.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *