12819

На пляжі Одеси впав будівельний кран і загинув робітник. Активіст стверджує, що тіло чоловіка пролежало на морозі вісім годин. Що сталося?

У курортній зоні Одеси на робітника впав баштовий кран. Місцевий активіст заявив, що тіло чоловіка пролежало на морозі вісім годин, охорона будівництва не пустила на територію «швидку», а поліція була бездіяльною. Правоохоронці звинувачення заперечують.

Що сталося?

Баштовий кран впав на пляжі Ланжерон 12 січня. Це сталося близько 15:00 на будівництві біля дельфінарію «Немо». Під поваленими конструкціями опинився робітник Вадим П., 1986 року народження. Чоловік загинув.

Місцевий активіст, керівник ГО «Зелений лист» Владислав Балинський на своїй сторінці в соціальній мережі заявив, що тіло загиблого перебувало на території будівництва близько восьми годин, а поліція викликала швидку допомогу тільки після 22:00. До цього часу на територію будівництва до тіла нікого не пускали.

«У якийсь момент на майданчику опинилося близько 20 міцних хлопців у чорній формі без розпізнавальних знаків, вони під’їхали на машинах охоронної фірми «Зевс». Охоронна фірма почала одного за одним викидати людей з будівельного майданчика, як мені здалося, для того, щоб ніхто не міг зафіксувати або побачити сам момент підйому крана», — пише Балинський і зазначає, що поліція була бездіяльною.

Також, за словами активіста, родичам загиблого пропонували гроші за те, щоб «зам’яти» історію, а падіння крана було спричинене порушенням техніки безпеки і поганими погодними умовами.

«Роботи проводились після затяжної (близько доби) зливи з подальшим підмерзання ґрунту. Будівельний майданчик у цьому місці має досить великий нахил», — зазначив активіст.

Тіло представники похоронного агентства змогли забрати тільки о 23:10.

Если кратко по сегодняшней трагедии на стройке депутата Доверяй делам, недавнего помощника военкома Одессы, бизнесмена…

Gepostet von Balinskyy Vladislav am Samstag, 12. Januar 2019

Що кажуть медики?

Медики стверджують, що після першого виклику їх не пустили на територію будівництва.

«Перший виклик надійшов о 15:03, і вже о 15:15 бригада була на місці, однак на територію її не пустили невідомі, заявивши, що там працює приватна швидка допомога. Інформації про стан постраждалого не надали. Другий виклик надійшов о 22:20, проте і цього разу люди в чорному перешкоджали й довго не пускали. Довелося пробиватися з боями», — розповів «Думській» в. о. директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Владислав Терлецький.

Він додав, що, потрапивши до тіла робочого, медики констатували його смерть, але що стало її причиною, їм невідомо – цим повинні зайнятися експерти.

Що каже поліція?

Правоохоронці вирішують питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу.

За словами начальника обласної поліції Руслана Форостяка, швидка допомога, яка констатувала смерть потерпілого, була на місці о 16:15. Пізніше на місці працювала слідчо-оперативна група. Через ознаки кримінального злочину, було заборонено чіпати сам кран і порушувати обстановку на місці трагедії.

Форостяк не уточнив «Думській», була швидка державною чи приватною. Про вечірній виклик медиків він і зовсім не згадав.

Що кажуть представники забудовника?

Представник забудовника зазначив, що про ситуацію родичам загиблого сповістили вчасно, і вони змогли швидко прибути на місце трагедії. Також він згадав, що робота медиків і поліції проходила під наглядом близьких загиблого.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *