12814

У Конгресі хочуть опитати перекладачів, які працювали на зустрічах Трампа з Путіним

Юристи Палати представників Конгресу хочуть опитати перекладачів, які працювали на зустрічах президентів Дональда Трампа та Володимира Путіна, пише ABC News.

До такого рішення юристів підштовхнула стаття The Washington Post, в якій стверджується, що Трамп заборонив перекладачам повідомляти будь-яку інформацію з цієї зустрічі. Також вилучив у них усі робочі записи за результатами зустрічі лідерів США та РФ у липні 2017 року у Гамбурзі.

Як пише ABC News, опитати перекладачів хочуть юристи міжнародного комітету разом з фахівцями розвідувального комітету. Видання додає, що проти цих слухань виступають представники Республіканської партії. В понеділок представники цих комітетів обговорять можливість таких слухань.

  • За два роки президентства, Трамп встиг зустрітися з Путіним п’ять разів.
  • Після зустрічі президентів у Гамбурзі в 2017 році кілька представників адміністрації хотіли дізнатися у перекладачів деталі переговорів, про які не було сказано в офіційних заявах. Тоді й стало відомо про заходи безпеки, які ввів Трамп.
  • 29 листопада Трамп скасував зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним на полях саміту G20 у Аргентині через захоплення українських моряків у Керченській протоці. 
  • Після цього Трамп і російський президент Володимир Путін не потиснули один одному руки під час церемонії спільного фото перед початком саміту G20 в Буенос-Айресі. 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *