12816

Генпрокуратура повернула САП подання про притягнення нардепа Дубневича до відповідальності

Подання про притягнення нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Ярослава до кримінальної відповідальності потребує суттєвого доопрацювання, написала в Twitter прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

В понеділок стало відомо, що Генеральна прокуратура повернула Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі подання на притягнення Дубневича до відповідальності.

«Подання про надання згоди на притягнення до крим. відповідальності н.д. Я. Дубневича потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази, яка має беззаперечно підтверджувати зроблені слідством висновки, а не ставити їх під сумнів», — написала Сарган.

ГПУ: Подання про надання згоди на притягнення до крим.відповідальності н.д. Я.Дубневича потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази, яка має беззаперечно підтверджувати зроблені слідством висновки, а не ставити їх під сумнів

— Лариса Сарган (@SarganLarysa) January 14, 2019

У чому його звинувачують?

За даними ЗМІ, Національне антикорупційне бюро підозрює Дубневича у привласненні 93,2 млн гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках.

Будучи головою комітету Ради з питань транспорту Дубневич створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів «Укрзалізниці» за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі Дубневич організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних йому підприємств – «Арго» і «Корпорація КРТ».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *