12811

Артисту балету з Херсона Полуніну запропонували виступати в Паризькій опері. Пізніше запрошення відкликали через його гомофобні та сексистські висловлювання

Паризька опера відкликала запрошення для участі у виставі відомому танцюристу Сергію Полуніну, повідомляє французький балетний портал Dansesaveclaplume.

Сергій Полунін — уродженець Херсона, соліст Баварського державного балету в Мюнхені. З 2012-го по 2015 рік він працював у Московському музичному театрі ім. Станіславського і Немировича-Данченко, а також запрошеним солістом Новосибірського театру опери та балету. З 2018 року – громадянин Росії.

Полунін повинен був взяти участь в постановці балету «Лебедине озеро», яка пройде в театрі Opera Bastille у лютому 2019 року.

Відкликати запрошення артистові балету було вирішено після того, як в середовищі європейських танцюристів спалахнув скандал. Користувачі соцмереж були обурені його сексистськими і гомофобним коментарями.

Such an embarrassment you are @SergeiPolunin_
Franchement @operadeparis inviter un type pareil en 2019 à Paris, c'est juste impossible. Notre compagnie prône des valeurs de respect et de tolérance ! Cet homme n'a rien à faire à nos côtés pic.twitter.com/y6TylB4SLe

— Adrien Couvez (@Adriencvz) January 10, 2019

Крім того, Полунін збентежив своїх колег яскраво вираженою підтримкою політики президента Росії Володимира Путіна. Зокрема, у танцюриста на грудях є татуювання з зображенням обличчя Путіна, і в своїх постах в Instagram він розхвалює російського лідера.

Скріншот

Instagram / sergeipolunin

«Росія для мене завжди була і є добром. Я дуже щасливий стати громадянином Росії і прийняти позицію проти злих і безсовісних людей, які створюють революції і війни в Україні, Грузії та інших країнах. Правда за Росією», —написав Полунін в листопаді 2018 року. Правда, пізніше він видалив цей запис.

  • Обличчя Путіна — не єдине тату Полуніна. Судячи з його Instagram, на животі в нього зображений язичницький символ «Коловрат», а на тильній стороні кистей рук — державні герби Росії і України.
  • Великий скандал навколо Полуніна виник 20 листопада 2018 року, коли він у своєму Instagram подякував Путіну за привітання з днем народження і пообіцяв його «захищати зі всією любов’ю».



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *