12815

У Малайзії відсвяткували перший день народження панди, яка зʼявилася в неволі. Через рік її відправлять у Китай

Велика панда, яка зʼявилася на світ у малайзійському зоопарку, 14 січня відсвяткувала свій перший день народження в центрі для панд у передмісті Куала-Лумпура. У два роки їй доведеться поїхати в Китай. Про це пише New Channel Asia.

У панди ще немає імені, вона важить 34 кг і є другим малям, народженим у Лян Ляна і Сін Сін, яких відправили за договором оренди з Китаю до Малайзії на десять років.

??? Wishing our adorable panda cub a happy 1st birthday! ???

Gepostet von Zoo Negara Malaysia am Sonntag, 13. Januar 2019

Перше дитинча звуть Нян Нян, вона народилася в серпні 2015 року і була відправлена назад в Китай у 2017-му. Пекін і Куала-Лумпур домовилися, що панди, які народилися в неволі, повинні повертатися в Китай, щойно їм виповниться два роки.

Офіційне ім’я тваринки буде оголошено після того, як його затвердить уряд Китаю. Поки дитинча називають Adik, що малайською означає «молодший брат».

  • За оцінками екологічної групи WWF, у дикій природі залишилося лише 1 800 великих панд, які переважно живуть у бамбуковому лісі в горах західного Китаю.
  • З 1984 року іноземні держави можуть лише орендувати панд на 10 років, сплативши китайській стороні від 250 тисяч до мільйона доларів США за пару тварин. Після закінчення терміну оренди панд необхідно повернути, бо вони залишаються власністю КНР. У випадку загибелі тварини іноземний зоопарк платить додаткові гроші в китайську казну. Народження дитинчати теж передбачає фінансові відрахування, крім того, максимум через 4 роки тварину необхідно передати Китаю.
  • В Японії самка великої панди на імʼя Раухин народила дитинча. Це сталося 15 серпня в зоопарку міста Сірахама (префектура Вакаяма). Вага новонародженої самки всього 75 грамів, а довжина тіла — 15,5 см.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *