12812

У Швейцарії хочуть запустити повітряні таксі. Вони зможуть подолати 300 кілометрів за годину

У Швейцарії федеральні залізниці (SBB) хочуть представити повністю електронні таксі, які також зможуть літати. Про це пише The Local.

SBB вже підписала договір з німецькою компанією Lilium для розробки повітряних таксі. З їх допомогою пасажири зможуть швидше долати відстані між двома великими залізничними станціями, аеропортами, урядовими будівлями або віддаленими районами.

У залізничній компанії зазначають, що саме індивідуальні перевезення стануть ключовими послугами в майбутньому. У Lilium вже є прототип таксі, яке злітає як вертоліт, а потім летить як літак. Автомобіль має радіус дії 300 кілометрів і може подолати цю відстань за годину. Саме він може бути використаний для реалізації ідеї залізничників.

  • У Лас-Вегасі стартувала найбільша технологічна виставка — Consumer Electronic Show (CES). Щороку сотні компаній презентують тут новинки електроніки, «розумних» гаджетів і передових технологій. На цей раз відвідувачі побачили шагающее авто, літаюче таксі, електромотоцикл Harley-Davidson, згортається телевізор і нове покоління «розумних» камер для домашніх тварин від українського стартапу Petcube.
  • Суд в Брюсселі визнав незаконним надання транспортних послуг сервісом таксі Über



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *