12810

Вночі: дебати Сенату щодо санкцій проти Дерипаски, апеляція на арешт українських моряків, в Ростовській області знайшли тіло останньої жертви вибуху газу

Сенат США призначив дебати щодо зняття санкцій з Дерипаски

Сенат США проголосував за початок дебатів щодо резолюції, яка блокує зняття санкцій проти трьох російських компаній Еп+, «РусАла» і «Євросибенерго», які належать російському олігарху Олегу Дерипасці. Дебати почнуться вже сьогодні, 16 січня.

Міністр фінансів Стівен Мнучін заявив, що санкції проти компаній необхідно зняти, тому що частка Дерипаски у них впала нижче 50%.

У Ростовській області під завалами знайшли тіло останньої жертви вибуху газу

У місті Шахти (Ростовська області) рятувальники виявили тіло останньої жертви вибуху газу у багатоквартирному будинку, який стався 14 січня. Загиблою виявилася 23-річна дівчина. Таким чином, загальна кількість жертв – п’ять осіб. Пошукові та аварійно-рятувальні роботи завершені.

Адвокати українських моряків готують апеляцію на продовження арешту

Захист українських моряків готує апеляцію на рішення суду про продовження арешту. За словами адвоката Миколи Полозова, це мінімально необхідна процедура для того, щоб подати індивідуальні скарги по кожному морякові в Європейський суд з прав людини. Полозов додав, що розгляд цих скарг може відбутися в лютому.

Канада попросила Китай помилувати свого громадянина

Влада Канади звернулися до Китаю з проханням помилувати їх громадянина Роберта Ллойда Шеленберга, якого раніше китайський суд засудив до страти. Канадця звинувачують у контрабанді наркотиків. Міністр закордонних справ Канади Христя Фрилянд попросила про це посла Китаю. За її словами, «це нелюдяно і недоречно», і скрізь, де смертна кара розглядається стосовно канадця, Оттава виступаємо проти неї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *