12793

У центрі Афін десятки тисяч греків влаштували сутички з поліцією через нову назву Македонії

Десятки тисяч греків вийшли у Афінах на протест проти угоди з Македонією щодо нової назви республіки, пише Associated Press.

За даними місцевих ЗМІ, в акції беруть участь не менше 100 тис. осіб, поліція нарахувала 60 тис. мітингувальників. Між правоохоронцями і учасниками акції сталися зіткнення, постраждали дев’ять поліцейських.

Як пише агентство, деякі протестувальники кидають у поліцію каміння, фаєри та обливають фарбою. Один із протестувальників напав на поліцейських з палицею. У відповідь поліція застосовує сльозогінний газ.

#Syntagma now, clashes continue #Athens #Greece pic.twitter.com/a2MyrRnH8N

— Liana Spyropoulou (@LSpyropoulou) January 20, 2019

DEVELOPING: Protests are taking place outside the Greek parliament against a recent agreement between Athens and Skopje on Macedonia’s new name pic.twitter.com/1aX4zwUEXu

— TRT World Now (@TRTWorldNow) January 20, 2019

  • 11 січня 81 із 120 депутатів македонського парламенту проголосували за поправки до конституції, необхідні для перейменування країни в «Північну Республіку Македонія».
  • Угода була підписана лідерами Греції і Македонії 17 червня 2018 року. За угодою, Македонія отримає нову назву — «Північна Республіка Македонія». Натомість влада Греції обіцяла, що не буде блокувати спроби Македонії приєднатися до НАТО і Євросоюзу.
  • Міністр оборони Греції Панос Камменос подав у відставку, пославшись на розбіжності з прем’єр-міністром країни Алексісом Ціпрасом з приводу угоди про перейменування Македонії.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *