12715

Побиття активістів на Подолі: суд заарештував поліцейського

Печерський райсуд Києва заарештував поліцейського Василя Мельникова, якого підозрюють у побитті активіста організації «С14» біля Подільского райуправління поліції 9 лютого.

Мельникова арештували на 2 місяці з можливістю вийти під заставу у 115 тис. гривень.

Підозрюваний у залі суду відмовився від будь-яких коментарів. Його адвокат просив суд проводити засідання у закритому режимі, але Печерський суд відхилив дане клопотання.

9 лютого в Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала членів націоналістичної організації «С14» і активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?. Усіх їх доставили в Подільське районне відділення поліції. До райвідділу незабаром прибули інші активісти з різних організацій і зажадали звільнити затриманих. Пізніше до входу будівлі прибули бійці спецпідрозділу поліції, які із застосуванням сили затримали 40 осіб.

  • Керівник Нацполіції Києва Андрій Крищенко сказав, що правоохоронець, який крикнув: «Лягай, Бандера!» під час затримання активістів, буде покараний і така поведінка неприпустима. Пізніше ДБР оголосило про підозру працівникові Подільського управління поліції Києва за побиття.
  • Пізніше волонтер Роман Сініцин запропонував пропонував $500 кожному, хто надасть дані працівника поліції у штатському, причетного до побиття активістів. За цим фактом Нацполіція відкрила кримінальне провадження щодо збору персональних даних правоохоронців.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *