12717

Обрання запобіжного заходу для Мангера відклали на 13 лютого

Шевченківський районний суд Києва переніс на 13 лютого обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Перерву оголосили до 12:30. Таке рішення суддя Олександр Кіпчарський прийняв за клопотанням захисту підозрюваного. Адвокати поскаржилися на те, що отримали матеріали клопотання тільки за три години до початку засідання та лише один примірник на усіх. Мангер підтримав позицію своїх захисників.

Суддя відмовив також у виклику до суду інших фігурантів справи — Торбіна та Павловського. Крім того, суддя не дозволив залучити перекладача з німецької для перекладу документів про майно Мангера в Австрії.

Читайте також:

  • Ми отримали повний текст підозри Владиславу Мангеру, якого звинувачують в організації вбивства Катерини Гандзюк. Ключові подробиці

Між тим, прокурори зазначили, що вчасно надали копії клопотання про обрання запобіжного заходу і 3 годин достатньо для ознайомлення з ним.

  • Судове засідання з обрання Мангеру запобіжного заходу розпочалося у вівторок, 12 лютого. Суд оголошував перерву на чотири години для того, щоб забезпечити адвокатам час на ознайомлення зі справою.
  • Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Владислава Мангера слідство вважає замовником вбивства Катерини Гандзюк. Він показав схему скоєння злочину, у якій відображені всі підозрювані — від організаторів до виконавців.
  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *