12701

Кінотеатр «Київ» оцінили в 170 мільйонів гривень, є перші претенденти на його оренду

Вартість кінотеатру «Київ» оцінюється в 170 млн гривень, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Згідно з висновком, вартість будівлі становить 170 775 900,00 грн (без ПДВ). Враховуючи тип будівлі – організація кінопоказів, стартова орендна плата – 569 253,00 грн (без ПДВ)», — зазначили в КМДА.

Столична влада повідомила, що на оренду комплексу претендують ГО «Фонд «Молодість», ПрАТ «Мультіплекс-Холдинг», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Компанія «Таурус-Альянс» та ТОВ «Сінема-Центр». Термін оренди — 10 років.

Потенційні орендарі мають до 1 березня включно подати документи з підтвердженням сплати першої частини авансу орендної плати (1,13 млн грн).

За попередніми умовами конкурсу, орендар повинен приділяти значну увагу популяризації українського кінематографа, продовжити співпрацю з найбільшими міжнародними кінофестивалями, посольствами для проведення фестивалів національного кіно різних країн, показувати артхаусне кіно, а також проводити освітні та благодійні заходи.

  • Раніше голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що вважає неправомірним проведення конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ». Нинішній орендар наполягає на своєму першочерговому праві на продовження оренди без конкурсу.
  • Угода з нинішнім орендарем — ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ», — київська міська влада уклала в 1998 році і автоматично продовжила в 2009 році. 4 січня закінчився термін дії договору, тож КМДА вирішила провести новий конкурс.
  • Заступник голови КМДА Володимир Слончак раніше розповів, що ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» платило за комплекс 47 тис. грн в місяць, при цьому здавало два приміщення в суборенду, за яку отримувала 208 тис. грн. Конкурс збираються провести до кінця зими.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *