12698

Asahi: Абе висунув Трампа на Нобелівську премію через прохання Вашингтона

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе висунув президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру після відповідного запиту з боку американської сторони, пише японська газета Asahi.

За даними джерела видання, уряд США «неофіційно» попросив Токіо висунути кандидатуру Трампа після того, як він зустрівся з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Сінгапурі в червні минулого року.

Сам Трамп заявив, що Абе передав йому «красиву копію» листа на 5 сторінках, спрямованого в Нобелівський комітет. Говорячи про причини висунення Трамп заявив: «Тому що у нього (Кім Чен Ина — ред.) були ракетні кораблі і у нього були ракети, які літали над Японією …Тепер вони (японці -ред.) почувають себе добре. Вони відчувають себе в безпеці. Я це зробив», — цитує газета слова Трампа.

За повідомленням агентства Reuters, речник Міністерства закордонних справ Японії заявив, що відомство в курсі заяви Трампа, але відмовився коментувати цю інформацію.

  • 15 лютого Трамп заявив, що Абе висунув його кандидатуру на здобуття Нобелівської премії миру. Трамп висловив сумнів у тому, що його удостоять цієї престижної дипломатичної нагороди, зазначивши вважає себе гідним цієї премії за свої зусилля у вирішенні кризи на корейському півострові і досягнення угоди про денуклеаризацію Північної Кореї.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *