12684

The Insider: третій підозрюваний в отруєнні Скрипалів Сергій Федотов повʼязаний з організаторами перевороту в Чорногорії та ЧВК «Вагнера»

Розслідувальні групи The Insider та Bellingcat дізналися деталі біографії третього підозрюваного у справі отруєння Скрипалів офіцера ГРУ Дениса Сєргєєва (ім’я під прикриттям якого Сергій Федотов).

Зокрема, розслідувальники дізналися про поїздки Сергєєва, які вказують на те, що він під реальним ім’ям їздив до Санкт-Петербурга з людиною, чия машина також зареєстрована за адресою штаб-квартири ГРУ в Москві — Хорошевському шосе 76.

При чому правами на цей автомобіль володів інший ГРУшник, Володимир Моісеєв (Попов), один з організаторів перевороту в Чорногорії. Ще один попутник Сергєєва (ім’я якого поки не називають) мінімум 4 рази літав на літаку разом з Едуардом Шишмаковим (Широковим) – другим основним учасником перевороту в Чорногорії.

Цей другий попутник Сергєєва також регулярно літав в Краснодар одними рейсами з найманцями з групи «Вагнера».

Деякі з поїздок Сергєєва поки ще важко пояснити, зазначають розслідувальники, наприклад, Таджикистан в 2013 році, Чехію в 2014 році і Туреччину в 2015 році.

Однак експерт, з яким поспілкувалися Bellingcat і The Insider, припустив, що вони можуть бути пов’язані з угодами з продажу зброї до Сирії, переговори по яких проходили в цей час в цих країнах і які могли викликати сильне роздратування Росії.

  • Розслідувальна група Bellingcat назвала імʼя третього можливого учасника отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському місті Солсбері. Ним виявився високопоставлений офіцер ГРУ Сергєєв Денис В’ячеславович, 1973 року народження.
  • Третій російський агент, причетний до отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері минулого року, залишився у Великій Британії після замаху. 
  • Третій учасник замаху на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку в Солсбері, який ховається під ім’ям Сергій Федотов, був у Болгарії, коли бізнесмена Еміліяна Гебрева отруїли в Софії речовиною з сімейства «Новачка». 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *