12681

«Потрібно більше говорити про росіян». Сенцов написав нового листа Геращенко

Український політв’язень Олег Сенцов закликав не припиняти роботу зі звільнення українських полонених та ув’язнених у Росії, повідомила у Facebook віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Звичайно ми всі прекрасно розуміємо, що доля полонених моряків та українських політв’язнів у руках однієї людини. Як і те, що роботи з їхнього/нашого звільнення треба продовжувати, незважаючи ні на що!», — пише в листі до Геращенко український політв’язень.

Він додав, що потрібно більше говорити про росіян, засуджених українськими судами за участь у військових діях на Донбасі. «Щоб росіяни почали самі ставити питання своєму президенту про долю тих, кого російська пропаганда або ж прямі накази керівництва кинули в цю м’ясорубку», — зазначає Сенцов.

Режисер підкреслив, що росіянам «цим потрібно тикати, щоб зробити це питання і незручним, і таким, що буде неможливо ігнорувати». Віце-спікер повідомила, що отримала також «філософського» листа від іншого політв’язня — Миколи Карпюка, а також листівку від Романа Сущенка.

Я дуже чекаю цих листів. Й щоб знати, як вони там, в ізоляції. І тому , що вони надають сил. В листах Олега Сенцова -…

Gepostet von Iryna Gerashchenko am Donnerstag, 21. Februar 2019

  • В кінці січня Сенцов написав Геращенко лист, у якому передав привіт президентові Петру Порошенку, міністру закордонних справ Павлу Клімкіну, а також назвав важливим те, що держава почала підтримувати кіновиробництво та книговидання.
  • Перед цим у листі Геращенко Сенцов повідомляв, що сумувати в російській в’язниці не збирається і планує продовжувати творчу та громадську діяльність.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *