12745

У Києві біля метро невідомі побили догхантера Святогора. Він госпіталізований у тяжкому стані

У четвер, 21 лютого в Києві жорстоко побили відомого догхантера Олексія Святогора, якого зоозахисники звинувачують у насильстві над тваринами. Напад стався поблизу вулиці Щусєва після засідання суду в справі Олексія Святогора. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Києва та друзі самого Святогора.

В течение целого часа врачи зашивали рваные раны на голове. У Алексея диагностирован вдавленный перелом лобной кости…

Gepostet von Ірина Кременовська am Donnerstag, 21. Februar 2019

Невідомі завдали першого удару важким предметом по голові, після чого, збивши з ніг, продовжували бити по тілу та кінцівках. У тому числі використовували твердий тупий предмет, схожий на кастет. Олексій Святогор був доставлений до лікарні з переломом лобної кістки та рваними ранами. Нині він у важкому стані. Попререду у чоловіка складна операція. Про це пише колега Святогора Ірина Кременовська.

Ірина Кременовська / vilneslovo.com

Правоохоронці кажуть, що опитали заявника та свідка інциденту. З їх слів, нападників було двоє, вони були у темному одязі. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За вчинення такого правопорушення передбачено до восьми років позбавлення волі.

«Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та затримання осіб, які побили чоловіка. Проте нині підозрюваних у них немає», — прокоментувала подію theБабелю прес-офіцер Шевченківського райвідділу Анна Зубрєва.

Нагадаємо, догхантер Олексій Святогор давно веде пропаганду щодо жорстокого поводження із тваринами, а також труїв собак і писав про це у соціальних мережах.

Раніше прокуратура Києва передала до суду обвинувальний акт щодо Святогора, на рахунку якого може бути безліч вбивств безпритульних тварин. Йому інкримінують «виготовлення або розповсюдження матеріалів, що пропагують культ насильства і жорстокості».

8 червня 2018 року догхантер Олексій Святогор, який перебував у розшуку, був затриманий у себе вдома в Києві. Його підозрюють за ч. 2 і 3 ст. 300 КК («Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості»). Разом з тим, зоозахисники звинувачують Олексія Святогора в отруєнні тисяч безпритульних собак.

11 червня Шевченківський суд на два місяці відправив Святогора в СІЗО. Проте 26 червня Апеляційний суд Києва пом’якшив запобіжний захід Святогору до цілодобового домашнього арешту. Днями суд почав розгляд справи Святогора по суті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *