12616

В Індії чоловіку 12 годин пересаджували волосся. Він помер наступного дня

Індійський бізнесмен Шраван Кумар Чоудхарі помер невдовзі після того, як йому зробили операцію з пересадки волосся.

Як пише Independent, чоловік помер від сильної алергії. Лікарі назвали це анафілактичним шоком — надзвичайно сильною реакцією, яка може виникати через при введенні місцевих знеболювальних або переливанні крові.

Як розповів лікар Вікас Халвай, напередодні Чоудхарі звернувся до клініки пластичної хірургії і просив пересадити йому 9000 волосин за один раз. Але хірурги погодилися тільки на 3700. Операція тривала 12 годин і закінчилася о 2:30 ранку в суботу.

У суботу вдень чоловік знову звернувся до лікарні із сильними набряками та труднощами дихання. Врятувати його не вдалося.

Індійська поліція розслідує, чи не стала причиною смерті лікарська халатність. В Індійській асоціації пластичних хірургів заявили, що така алергічна реакція трапляється дуже рідко, але за чоловіком усе одно мали наглядати протягом доби після операції.

  • У столиці Великої Британії Лондоні лікарі зафіксували другий у світовій історії випадок вилікування від вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ).
  • Подружжя Лора і Мет Трейт судяться з 34-річною Елізабет Джоунс, яка пообіцяла народити для них дитину і не зробила цього. Вона місяцями прикидалася вагітною, поки не настав час народжувати.
  • Міжнародна група дослідників вимагає заборонити в усьому світі редагування ДНК у спермі, яйцеклітинах або ембріонах, щоб запобігти народженню генетично модифікованих дітей.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *