12582

Рада ООН з прав людини прийняла звіт про «військові злочини» Ізраїлю

Рада ООН з прав людини проголосувала, щоб прийняти звіт, у якому Ізраїль звинувачується у злочинах проти людства за боротьбу з насильницькими протестами на кордоні з сектором Гази. Про це пише The Times of Israel.

Двадцять три країни проголосували за прийняття звіту, вісім — проти. Ще 15 країн утрималися, тоді як одна була відсутня.

Серед країн, які проголосували за прийняття звіту — Ангола, Афганістан, Бангладеш, Чилі, Китай, Куба, Єгипет, Ірак, Мексика, Перу, Катар, Саудівська Аравія, Сомалі, Південна Африка, Іспанія та Туніс. Серед тих, хто був проти — Австрія, Болгарія, Угорщина, Україна, Чехія.

У звіті звинувачують ізраїльських військових в нападі на арабських цивільних осіб, які, за твердженням комісії, не були залучені у військові дії проти Ізраїлю, а також засуджує використання Ізраїлем бойових набоїв проти учасників заворушень в Газі.

  • Туреччина, Росія та Іран засудили пропозицію президента США Дональда Трампа визнати Голанські висоти територією Ізраїлю після 52 років, як ця країна окупувала цю частину Сирії.
  • Президент США Дональд Трамп виступив за визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. 
  • Палестинські ракети, імовірно, були випущені з сектора Гази по ізраїльському Тель-Авіву «помилково». Про це повідомили ізраїльські чиновники після проведення попереднього розслідування.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *