12582

Демократичні сили заявили про перемогу над ІДІЛ у Сирії. Бої тривали кілька тижнів

Демократичні сили Сирії заявили про звільнення від терористів ІДІЛ населеного пункту Ель-Багуз, який знаходиться на кордоні з Іраком. Про це повідомляє Reuters.

Бойовики «Ісламської держави» зазнали поразки на останньому клаптику території, який вони утримували у східній Сирії. Це кінець джихадистській формі правління, яка охоплювала колись третину Іраку і Сирії, йдеться в повідомленні.

Загалом бої за Ель-Багуз тривали кілька тижнів.

Офіційний представник «Сирійських демократичних сил» Мустафа Балі заявив, що перемога над бойовиками присвячується «тисячам мучеників, які зробили внесок у перемогу над тероризмом».

Syrian Democratic Forces declare total elimination of so-called caliphate and %100 territorial defeat of ISIS. On this unique day, we commemorate thousands of martyrs whose efforts made the victory possible. #SDFDefeatedISIS

— Mustafa Bali (@mustefabali) March 23, 2019

«Сирійські демократичні сили заявляють про повну ліквідацію так званого халіфату і 100-відсотковий територіальний розгром ІДІЛ», — зазначив він.

Балі уточнив, що демократичні сили «переслідуватимуть залишки терористів до їх повної ліквідації».

عاجل
الباغوز تحررت،والنصرالعسكري ضد داعش تحقق.
نهدي هذا النصر لكل عوائل الشهداء و جرحانا،أولئك الأبطال الذين لولا تضحياتهم لما تحقق هذا النصر.
بعد سنوات من التضحيات الكبرى نبشر العالم بزوال دولة الخلافة المزعومة ونجدد العهد على مواصلة الحرب وملاحقة فلولهم حتى القضاء التام عليهم

— Mustafa Bali (@mustefabali) March 23, 2019

  • Демократичні сили Сирії за підтримки США розпочали штурм останнього анклаву терористів «Ісламської держави» в селищі Ель-Багуз. Про це повідомив глава прес-служби Сирійських демократичних сил Мустафа Балі.
  • Президент США Дональд Трамп закликав європейських союзників «забрати» 800 захоплених у Сирії бойовиків «Ісламської держави» і судити їх.
  • Курдські Сили демократичної Сирії (СДС) за підтримки американських ВПС захопили місто Ель-Багуз у сирійській провінції Дейр-ез-Зор на кордоні з Іраком. При цьому повідомляється, що деякі бойовики, які відкинули угоду і не здалися, могли ховатися в підземних тунелях. Їх пошуки тривали досить довго.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *