12579

«Нацкорпус» віз на мітинг до центру Києва машину зі свинями. Їх зупинила поліція

Київські правоохоронці затримали на Житньому ринку людей, які везли машину з живими свинями на Майдан, де зараз проходить мітинг представників «Національного корпусу» під назвою «Свинарчуків — за ґрати!» Про це повідомив кореспондент theБабеля.

Так, активісти хотіли випустити свиней на Майдані, під час проведення акції протесту проти крадіжок в оборонному секторі. Замість цього, їх затримала поліція. Територію ринку оточили.

1 7

Попередній слайд
Наступний слайд
Показати на весь екран

Євген Спірін / theБабель

Як можна помітити на фото — активісти на ринку тримають у руках плакати з написами: «Свиней — Кровопивць за ґрати!», «Зрадників України — за ґрати!», «Свині — поступіться дорогою!» і «Кінець дороги, зрадники».

У той же час в коментарі theБабелю представник «Національного корпусу» заявив, що даний інцидент є провокацією.

«…Про випадок зі свинями вперше чую», — зазначив він.

Також він уточнив, що провокації були і під час мітингу на Майдані.

«Зібрали пропалених бомжів. Стояли на Майдані по 5—6 чоловік. Ми підходили поспілкуватися, вони сказали «Ми за Тимошенко». Це показує рівень організаторів. Провокації є. Крім бомжів, зібрали групи пенсіонерів, групи по 10—15 осіб. Це не просто випадкові мітингувальники. Це видно», — підкреслив він.

  • Президент Петро Порошенко звинуватив Росію у спробі зірвати вибори президента України за допомогою силових провокацій на акціях протесту в Україні.
  • 9 березня члени «Національних дружин», партії «Національний корпус» і ветерани полку «Азов» прийшли на вулицю Банкову, до будівлі Адміністрації президента, де побилися з поліцією і Національною гвардією. Наступного дня «Національні дружини» влаштували бійку з поліцією в Черкасах.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *