12473

Вбивство Гандзюк: Мангеру змінили підозру з замовлення вбивства на замовлення тяжких тілесних ушкоджень

Генеральна прокуратура змінила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру з замовлення вбивства на замовлення тяжких тілесних ушкоджень активістці Катерині Гандзюк. Про це theБабелю розповів адвокат Олександр Шадрін.

«Змінили на ч. 2 статті 121. Тобто, коли всім виконавцям змінили підозру, то очевидно, оскільки вони вважались замовниками, [Мангеру] також змінено з замовлення вбивства на замовлення тяжких тілесних ушкоджень», — підтвердив адвокат.

У середу стало відомо, що п’ятеро підозрюваних у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк визнали свою провину і почали давати викривальні свідчення. Йдеться про Сергія Торбіна, Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.
  • Голову Херсонської облради Владислава Мангера слідство вважає замовником убивства Гандзюк. Його захисники через суд намагаються скасувати його статус підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *