12470

Колишній віце-президент Джо Байден балотується на посаду глави США у 2020 році

Колишній американський віце-президент Джо Байден офіційно оголосив, що буде брати участь у виборах президента США у 2020 році від Демократичної партії. Про це він повідомив у відео, розміщеному в його акаунти в соціальних мережах.

«Основні цінності цієї нації… наше становище у світі… наша демократія… все, що зробило Америку – поставлено на карту. Ось чому сьогодні я оголошую про свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів», — зазначив він.

The core values of this nation… our standing in the world… our very democracy…everything that has made America — America –is at stake. That’s why today I’m announcing my candidacy for President of the United States. #Joe2020 https://t.co/jzaQbyTEz3

— Joe Biden (@JoeBiden) April 25, 2019

Він балотується на пост глави Сполучених Штатів Америки втретє. Раніше президент США Дональд Трамп назвав сенатора Берні Сандерса і колишнього віце-президента Джо Байдена своїми основними суперниками на виборах.

У рейтингах перед праймеріз сенатор Берні Сандерс лідирує серед демократів на національному рівні з 29% підтримки. За ним ідуть колишній віце-президент США Джо Байден з 24% і мер міста Саус-Бенд у штаті Індіана Піт Буттіджіч з результатом у 9%.

  • Колишній віце-президент США Джо Байден сказав на зустрічі зі своїми прихильниками 19 березня, що має намір балотуватися на пост президента в 2020 році. Він також попросив їх допомогти зібрати кілька мільйонів доларів на передвиборну кампанію.
  • Колишня перша леді і екс-державний секретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон заявила, що не буде брати участь у виборах президента США в 2020 році. Вона була головним конкурентом Трампа на виборах в 2016 році.

Читайте також:

  • Демократ Джо Байден має намір балотуватися в президенти США. Республіканські медіа пригадали йому Україну: звільнення генпрокурора Шокіна та справу бізнесмена Злочевського. Що відбувається?



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *