12470

«Готовий надалі співпрацювати з правоохоронними органами». Кононенко прокоментував допит у НАБУ

Перший заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка», соратник та бізнес-партнер діючого президента Ігор Кононенко після допиту у слідчих Національного антикорупційного бюро заявив, що буде й надалі співпрацювати зі слідством. Про це він написав у Facebook.

«Підтверджую: сьогодні на запрошення НАБУ надав слідчим вичерпні відповіді на запитання, що їх цікавили, і готовий надалі співпрацювати з правоохоронними органами. Це абсолютно нормально – відповідати, коли до тебе є питання. Навіть у разі, якщо ці питання є фейковим вкиданням, чорним піаром у рамках виборчої кампанії», — написав народний депутат.

Зокрема Кононенко згадав у своєму дописі про те що наразі він завершує підготовку документів у Європейський суд проти «Радіо Свобода».

Сенсація! «Схеми" відпрацювали ще один брудний злив. Зустрів представників програми «Схеми» на виході з НАБУ. Ці люди (не можу назвати їх журналістами) чітко до секунди знали, коли я буду виходити. Тому, що їм це «злили". Сьогодні у своїй програмі вони вкотре розповсюджуватимуть неперевірену, брехливу інформацію, отриману незаконним шляхом. На жаль, від початку виборчої кампанії у цих дій «Схем» є конкретний вигодоздобувач, котрий на цьому збудував виборчу кампанію свого кандидата. Підтверджую: сьогодні на запрошення НАБУ надав слідчим вичерпні відповіді на запитання, що їх цікавили, і готовий надалі співпрацювати з правоохоронними органами. Це абсолютно нормально – відповідати, коли до тебе є питання. Навіть у разі, якщо ці питання є фейковим вкиданням, чорним піаром у рамках виборчої кампанії. Нагадую, я завершую підготування документів у європейський суд проти «Радіо Свобода". Незалежна третя сторона дасть оцінку діяльності «Схем», що виробляються на «Радіо Свобода». Вважаю такий шлях єдиним конструктивним механізмом відповіді на системні звинувачення «Схем» на мою адресу. Аж доки Європейський суд прийме рішення, "Схемам" не варто очікувати від мене будь-яких персональных коментарів.Втім, від мене публічні подробиці щодо так званої "справи Крючкова" будуть. Найближчим часом.

Gepostet von Igor Kononenko am Donnerstag, 25. April 2019

«Незалежна третя сторона дасть оцінку діяльності «Схем», що виробляються на «Радіо Свобода». Вважаю такий шлях єдиним конструктивним механізмом відповіді на системні звинувачення «Схем» на мою адресу. Аж доки Європейський суд прийме рішення, «Схемам» не варто очікувати від мене будь-яких персональных коментарів», — йдеться в дописі парламентаря.

  • 25 квітня вранці Ігор Кононенко прибув до НАБУ без адвокатів. Він уникнув відповіді на питання, чи впізнав він свій голос на аудіозаписах, оприлюднених у розслідуванні програми «Схеми» «П. дав добро».
  • Журналісти програми «Схеми» розповіли про організацію однієї з наймасштабніших афер у сфері енергетики, фігурантом якої є бізнесмен й екс-голова правління компанії «Енергомережа» Дмитро Крючков. У сюжеті розслідування редакція оприлюднила записи телефонних розмов за участю бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів й Ігоря Кононенка — близького друга та бізнес-партнера президента Петра Порошенка. Крім того, редакції програми «Схеми» Крючков письмово повідомив, що від усіх корупційних оборудок сторона Порошенка — Кононенка «отримувала від 50 до 75% прибутків від бізнесу, який був предметом домовленостей». Позиції нардепа у розслідуванні журналістів немає.
  • У відповідь нардеп готує позов до суду на «Радіо Свобода» через це розслідування.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *