12396

У Вінниці відкрили пам’ятник набуттю Магдебурзького права

У місті нарешті відкрили встановлену 14 травня колонну з кулею нагорі. Цей пам’ятник неофіційно вважається пам’ятником до набуття Вінницею Магдебурзького права.

16 травня у Вінниці відбулось урочисте відкриття унікального для нашого міста пам’ятника – колонни, що символізує набуття містом Магдебурзького права.

  • Довідка: Вінниця набула Магдебурзького права у 1640 році.

На відкриття завітали представники преси, громадяни, що цікавляться історією нашого міста, а також – представники міського самоврядування. Серед них – Сергій Моргунов, Галина Якубович, Максим Філанчук та інші.

«Магдебурзьке право свого часу дало Вінниці суттєвий поштовх до розвитку. Дуже символічно, що зараз в період реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади, що теж є достатньо серйозним поштовхом до розвитку територіальної громади Вінниці, – ми встановили в центрі міста символ Магдебурзького права. Втім, сучасне, комфортне, європейське місто – це перш за все люди, які в ньому проживають, яка у них культура, яке відчуття, яка любов і патріотизм до свого рідного міста. Я дуже хотів би, щоб за весь період майбутньої історії України і, зокрема, Вінниці тут проживали сучасні, європейські, патріотичні, толерантні вінничани. Саме люди – це є основа місцевого самоврядування, і тільки разом нам вирішувати і визначати, яке ж буде майбутнє нашого міста», – сказав Сергій Моргунов.

У день відкриття пам’ятника Магдебурзькому праву вінничани заклали біля його основи капсулу часу. В ній – звернення до наступних поколінь, в якому зокрема висловлюється побажання берегти та розвивати місто у кращих європейських традиціях. Її мають відкрити у 2040 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *