12073

До кінця 2019 року середня зарплатня вінничанина становитиме 9,5 тисяч

На кінець року середня зарплатня вінничанина становитиме 9, 5 тисяч, про це на черговому засіданні виконкому, що відбулося сьогодні, 15 серпня, в сесійній залі міської ради, розповів заступник міського голови Владислав Скальський.

Також депутати розглянули 2 основних і 73 поточних питання. Перше стосувалося ходу виконання Програми економічного і соціального розвитку Вінницької об’єднаної територіальної громади за І півріччя поточного року.

Зокрема, директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян почав з іміджевих питань — завершено роботу з розробки бренду Вінниці та створення логотипу, але левову частину доповіді складали економічні показники. Так, на діючих промислових підприємствах тривала модернізація та розширення будівництва: запущено першу чергу виробництва на підприємстві ТОВ «Несс Естейт», найбільшого в Україні заводу з виробництва сонячних панелей; ведуться роботи з розбудови інженерно-транспортної інфраструктури Вінницького індустріального парку (прокладено водопровід, будується система водовідведення, проводяться підготовчі роботи для будівництва дороги).

У рамках програми «Муніципальне житло» завершені загальні будівельні роботи на І черзі 80-квартирному будинку по вул. Маяковського, ведуться роботи з будівництва ІІ черги — ще одного житлового будинку по вул. Маяковського також на 80 квартир. Протягом звітного періоду проведено поточний ремонт дорожнього покриття загальною площею майже 40 тис кв. м та тротуарів 1,9тис. кв. м. Завершено капітальний ремонт ділянки від вулиці Дачна до малого містка на вул. Пирогова та перехрестя перед Західним автовокзалом.

На умовах співфінансування заасфальтовано майже 9,2 тис. кв. м доріг в мікрорайонах приватної забудови. Проводилась реконструкція мереж зовнішнього освітлення та зливової каналізації. Для оновлення тролейбусного парку завершено зборку першого енергоощадного тролейбуса, проведено капітальний ремонт автобуса, завершується ремонт ще одного. Облаштовано велосипедну смугу червоного кольору по вул. Інтернаціоналістів, оновлено більше 3 км розмітки велодоріжок по вул. Порика і Космонавтів. Проводилися роботи з ремонту житлового фонду, зокрема капітальний ремонт інженерних мереж, покрівель, швів між панельних стиків, ліфтів, проведено заміну вікон на енергозберігаючі. Проведено капітальні ремонти 14 прибудинкових територій. Триває будівництво дитячих та спортивних майданчиків, об’єктів інфраструктури, зокрема будівництво загальноосвітньої школи в районі «Поділля», ведеться робота з добудови головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги по Київській та реконструкції СК по вул. Янгеля. Зведено 6 поверхів клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології на вул. Хмельницьке шосе, будівництво якого ведеться спільно зі Світовим банком.

Окрім того у місті проводиться термомодернізація закладів освіти. Щодо останнього, то міський голова зауважив, що потрібно дотримуватися розумних термінів і взимку не утеплювати стіни і не ремонтувати дах, а ще наголосив на обов’язковості гарантійних зобов’язань.

Наталія Луценко, директор департаменту фінансів Вінницької міськради, доповіла, що перше півріччя вказує на стабільну ситуацію з виконанням бюджету. Впродовж звітного періоду до бюджету надійшло 2447, 2 млн грн. Річний план виконано на 52,7% . Порівняно з попереднім роком, власні доходи загального воду зросли на 23,3 %. Окремо доповідач зупинилася на доходах від туристичного збору, які зросли у 4,5 рази. До бюджету розвитку за звітний період надійшло 106,5 млн ( вдвічі більше ,ніж минулого року), видатки склали 2251,1 млн гривень, що забезпечило стабільне функціонування всіх галузей бюджетної сфери, ЖКГ та транспорту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *