12039

Глави країн G7: повернення Росії можливе після врегулювання ситуації в Україні

Глави країн G7 виступають за підвищення взаємодії з Росією, однак з певними умовами, повідомляє 25 серпня французьке агенство AFP.

Як відомо, раніше Президент США Дональд Трамп заявив, що його російський колега Володимир Путін «напевно» буде запрошений на наступний саміт G7. 20 серпня він назвав повернення Росії в G8 за доцільне, так як багато обговорювані теми стосуються Москви.

За два дні до початку саміту, Президент України Володимир Зеленський звернувся до всіх керівників країн «сімки» з проханням не повертати Росію до «команди» G7 до тих пір, поки ця країна не припинить ворожо-агресивні дії проти України.

І лідери країн прислухалися до прохання Президента України. Про це вони заявили буквально напередодні зустрічі.

За запрошення РФ на саміт в 2020 році виступив не тільки Дональд Трамп, а й Президент Франції Еммануель Макрон. При цьому вони та інші лідери «сімки» заявили, що повернення Росії можливо після врегулювання ситуації в Україні.

З 24 по 26 серпня у французькому Біарріце проходить саміт G7. Москва була виключена з G8 (Канада, США, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, Франція, РФ) в 2014 році після анексії українського Криму.

sknews.net




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *