11981

Всеукраїнська премія Коцюбинського: у Вінниці пройшли літературні читання

Сьогодні, 9 вересня, в філіалі обласної бібліотеки ім. Тімірязєва проходили публічні читання авторів-номінантів на Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. М. Коцюбинського, яка проходить під патронатом Вінницької обласної адміністрації та обласної ради.  На заході номінанти презентували свої твори громадськості та членам журі.

За словами секретаря секретар комісії Андрія Стебелєва, призовий фонд премії, що з 2012 року набула статусу всеукраїнської, складає 60 тисяч гривень, тобто по 20 тисяч гривень отримають переможці у кожній номінації. І взавтра всі ми знатимемо їх імена.

 Всього в цьому році на розгляд журі надійшли  49 книг від 43 авторів з усіх куточків України. За умовами конкурсу свої напрацювання представляли письменники ( як початківці, так і знані літератори), що видавали свої твори впродовж останніх трьох років.

Журі конкурсу, до складу якого входять письменники, редактори, бібліотекарі, журналісти, посадовці, громадські активісти, визначатиме переможців у трьох номінаціях: художня, науково-популярна та дитяча література, яка, до речі, цього року з’явилася вперше в конкурсній програмі.

Так, в номінації «художня література» прийшло на конкурс 25 книжок. За словами пана Андрія, родзинкою цього туру є те, що найпотужніші видавництва презентували на конкурс свої книги. Нововведена номінація «дитяча література» представлена на конкурсі 13 авторами.  У кожній з номінацій є представники нашої області.

В рамках презентації про свою збірку ”Химерник” розповів автор Віктор Крупка, ще одна учасниця конкурсу Лариса Сичко розповіла про свою художньо-історичну повість ”В’яр”. Вінничанка Ірина Федорчук презентувала загалу свою дитячу самобутню  книжку ”Перлинки від Іринки”. Ще один автор, студент Київського вузу Назар Мулик познайомив потенційних читачів з власною книгою в жанрі фентезі ”Кров дракона”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *