11851

«Поговоримо про Центри»: для учасників форуму провели екскурсію в реабілітаційному центрі

Сьогодні в соціально-реабілітаційному центрі «Гармонія» для учасників серії зустрічей «Поговоримо про Центри» провели екскурсію закладом та запропонували перегляд відео з баскетбольних змагань, в яких брали участь спортсмени-візочники, хореографічної композиції у виконанні танцівниць- візочниць.

Потім для активістів молодіжного руху директорка КП «Гармонія» Олена Чорнобривенко розповіла про алгоритм взаємодії з владою – коли є проблема, ми звертаємося і аргументуємо свою позицію, пояснюємо, що це питання можна вирішити так і так, є такий і такий досвід в інших містах/країнах, тоді виходить взаємодія, тут шлях шантажу не проходить.

Учасники проекту цікавилися, яким коштом фінансуються центр соціально-психологічної реабілітації, який штат закладу, які реабілітаційні програми впроваджуються тощо. Також для учасників зустрічі було проведено презентацію інклюзивної літератури, як дієвого інструменту підвищення інклюзивних компетенцій: книг, які змінюють ставлення людей до осіб з функціональними обмеження, книг, які допомагають людям з інвалідністю краще пізнати світ, книг, що здатні достукатися до читача.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *