11910

Сесія Вінницької облради: депутати підтримали звернення до Президента України

18 жовтня на порядку денному 40 позачергової сесії обласної ради було єдине питання – Про звернення депутатів обласної ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо неприйняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу та реалізації «формули Штайнмаєра».

Звернення було внесено на розгляд комісії обласної ради з питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю депутатом облради Андрієм Вигонюком.

Головував на засіданні голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Автор звернення, апелюючи до присутніх, зазначив, що це питання має громадський резонанс і всі депутатські фракції одностайно підтримали звернення. Жодних капітулятивних рішень та особливого статусу непідконтрольним територіям, бо це пряма загроза федералізації країни: жодної амністії бойовикам, бо фактично терористи нас змусять платити за цей статус.

Виступали не тільки депутати, а й предстпвники громадських організацій, активісти.

Єдиний депутат облради, що перебуває в ООС, через колег закликав підтримати це звернення.

Загалом всі депутати, що виступали, закликали підтримати це звернення, бо суспільство не розуміє, чому депутати зволікають.

В результаті рішення було підтримано 46 депутатами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *