11772

Поляков припускає, що Кулика звільняють через справу Приходька

Народний депутат Антон Поляков припускає, що прокурора Костянтина Кулика звільняють через справу Приходька.

Про це нардеп від фракції політичної партії «Слуга народу» повідомив учора на своїй сторінці в Телеграм-каналі.

Як відомо, у Генеральній прокуратурі в межах переатестації прокурорів відбувся перший етап тестування на знання законів. Його не здали 189 осіб, про що інформувала пресслужба ГПУ.

Костянтин Кулик

«Центр протидії корупції» повідомив у Facebook, що на іспит не прийшов, зокрема, прокурор Костянтин Кулик, який під час президентської кампанії у квітні 2019 року публічно звинуватив тодішнього президента України Петра Порошенка у втручанні в низку розслідувань і був розкритикований п'ятим президентом.

«Це той Кулик, який став першим обвинуваченим за незаконне збагачення. Прокурор, який доводив, що немає нічого спільного з матір'ю трьох його дітей, на яку записана дорога нерухомість. Між іншим, після скасування покарання за незаконне збагачення, Кулики вже особливо не приховують свої сімейні стосунки», — йдеться у повідомленні «Центру протидії корупції».

Однак народний депутат від «Слуг народу» Антон Поляков вважає, що причина можливого звільнення Костянтина Кулика криється зовсім в іншому.


Антон Поляков

Як зазначив народний обранець у Телеграм-каналі , 6 листопада на засіданні антикорупційного комітету, один з депутатів порушив питання щодо звернення «Стоп-корупції» з недопущення прокурора Костянтина Кулика до роботи в новій прокуратурі.

«Я ж в свою чергу прокоментував цю ситуацію з точки зору «плідної» роботи Генпрокурора Рябошапки, якого ми в першу чергу хотіли б почути і якого ми безуспішно запрошували на наш комітет. Що стосується самого Кулика, то тут цікава ситуація і мені вдалося дещо в цьому розібратися», — пояснив Поляков.

Він упевнений, що опального прокурора просто хочуть прибрати і наводить свої обґрунтування.

«Як тільки я почав порушувати питання по справі Приходька, почалася інформкомпанія проти Кулика, хоча ще тиждень тому він всіх влаштовував. Збіг чи ні, але саме Кулик був підписантом, і людиною, який розслідував справу Приходька і відправив його до суду».

Нагадаємо, що Антон Поляков добивається відставки Генерального прокурора Руслана Рябошапки через те, що останній «не бажає» вносити до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності Бориса Приходька.

«Я припускаю, що саме цей факт став відправною точкою тиску на Кулика, так як Рябошапка явно не збирається підписувати подання щодо зняття недоторканності на депутата Приходька. Більш того, є припущення, що з цієї справи можуть пропасти деякі фігуранти. А їх там вистачає: Давиденко, Арбузов, Курченко, Гонтарєва, Стеценко… До «справи Приходька» додалася ще одна цікава справа — Злочевського, якого вже нібито не існує. Я зроблю відповідний запит і з`ясую — чи була така справа, чи пред'являли підозру Злочевському, і чи оголошений він у розшук? Може це освіжить пам'ять генпрокурора. Висновків може бути два, і обидва вони невтішні. Перший — Рябошапка несвідомо «не дає» хід цим справам. Тоді це вказує на його професіоналізм. Або свідомо — тоді це ще гірше, так як це вказує на корупційні ризики і можливість його заангажованості», — висловлює свою думку Антон Поляков.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *