11677

«Душею створена краса»: у Вінниці відкрився hand-made ярмарок (ФОТО)

Сьогодні в експоцентрі торгово-промислової палати відбулося відкриття ярмарку робіт осіб з інвалідністю ”Душею створена краса”. Участь у виставці-ярмарку взяли 30 громадських організацій, навчальних закладів, приватних компаній, які мають плідне співробітництво з ГО”Гармонія”.

Міський голова Сергій Моргунов у вітальному зверненні, зокрема, зазначив, що за 12 років, відколи стартувало це починання, ініційоване незабутньою Раїсою Панасюк, вонт стає все цікавішим, набуває більшого масштабу.

Цю традицію сприймають люди всіх поколінь, найрізноманітніших напрямків і уподобань. Те, що зроблено руками, кожен сприймає по-своєму, по-своєму розуміють напрямки і тематику мистецтва, яке сьогодні представлене сьогодні на виставці,  але міський голова висловив впевненість, що кожен тут для себе знайде щось цікаве, до душі. 

Також Сергій Моргунов згадав, що в цьому році за ініціативи команди “Доступно.ua” Вінниця визнана першим серед міст України за рівнем доступності життя для всіх категорій населення. І це якраз була позиція команди “Гармонії”, що місто має бути комфортним не тільки для осіб з інвалідністю, а й для всіх мешканців. 

– Всі успіхи нашого міста залежать в першу чергу від нас, наскільки ми один одного поважатимемо і підтримуватимемо: чи то людей з інвалідністю, чи то людей похилого віку, чи то просто дітей… Успіх сильної територіальної громади базується на взаємопідтримці і взаєморозумінні, – підкиеслив мер міста.

Після цього директорка ГО”Гармонія” Олена Чорнобривенко вручила міському голові відзнаку від ”Доступно.ua” та подякувала всім причетними  до організації сьогоднішньої події. 

Загалом відкриття ярмарку пройшло з розмахом: були присутні хорові колективи і танцювальні студії, багато гостей та партнерських організацій.

Ми поцікавилися в однієї з учасниць ярмарку, чи вперше вона бере участь у подібній акції.

Світлана Малібовська розповіла, що не вперше, наскільки вона пригадує, чи не вп’яте, оскільки  співробітники її компанії, що займається продуктами здорового харчування, були волонтерами в літніх таборах для інвалідів, тому налагодилися не лише професійні, а й особисті контакти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *