11667

Чернігівські артисти виступили перед підопічними інтернату

Артистки філармонійного центру — для підопічних Замглайського психоневрологічного інтернату.

смт Замглай. Психоневрологічний інтернат

Кілька років тому артисти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм взяли своєрідне “мистецьке” шефство над підопічними Замглайського психоневрологічного інтернату, що у Ріпкинському районі. Тоді це ще був дитячий будинок-інтернат. Зараз же це спеціалізований комунальний заклад, де надають допомогу та забезпечують догляд молодим жінкам з ментальними вадами.

– У наших мешканок обмежені можливості здоров’я, але це не означає, що в них обмежені почуття та прагнення чогось творчого, прекрасного, – розповідає керівник інтернату Сергій Могильний. За його словами, нині тут перебуває 104 жінок. Усі вони отримують належний догляд, як з боку персоналу закладу, так і завдячуючи численним волонтерам. Разом вони намагаються створити для пацієнток домашній затишок. Адже, як не прикро говорити, для більшості це чи не єдине місце, де вони можуть відчувати себе комфортно. – Тому виступ артистів з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю для наших утриманок – це завжди справжня непересічна подія, яку з нетерпінням всі очікують і до якої заздалегідь ретельно готуються, – каже пан Сергій.

Підтвердженням його слів стала атмосфера свята, яку відчули артисти філармонійного центру, коли 5 грудня 2019 року завітали до інтернату з благодійним концертом.

Для підопічних закладу виступили: лауреатка всеукраїнських і міжнародних конкурсів Марина Коваленко та солісти – Яна Корольова, Катерина Іващенко і Вікторія Олійник.

Співачки подарували концертну програму, що складалася з популярних пісень. Більшість творів пацієнтки знали напам’ять, тому із задоволенням підспівували і, навіть, підтанцьовували.

З перших хвилин концерту склалася дружня атмосфера, завдяки якій між артистами і глядачами відбувався взаємний обмін позитивними емоціями. Не дивно, що вдячна публіка тепло і радісно приймала кожен номер.

Наприкінці заходу глядачі ще довго аплодували всім артистам, фотографувалися з ними і запрошували на нові зустрічі.

На відео: Сергій Могильний, директор КЗ «Замглайський психоневрологічний інтернат», про концерт солісток Чернігівського обласного філармонійного центру для підопічних Замглайського психоневрологічного інтернату:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *