11505

На 686 млн гривень соціальних внесків більше сплатили платники податків

На Чернігівщині минулого року надходження на соціальні потреби склали понад 4,8 млрд гривень, повідомляє видання bilahata.net з посиланням на інформацію Головного управління Державної податкової служби у Чернігівській області.

Платниками Чернігівщини у 2019 році сплачено понад 4,8 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області наголошують, що у порівнянні з попереднім роком надходження збільшились на 686 млн гривень.

Від юридичних осіб надійшло 4,3 млрд грн, або 89 відсотка надходжень. З них 2,3 млрд грн сплачено бюджетними установами (48 відс.). Фізичні особи-підприємці сплатили понад 541 млн грн (11 відс.).

Найбільшу частку надходжень єдиного внеску забезпечують платники, що перебувають на обліку в Чернігівській, Прилуцькій та Ніжинській ОДПІ.

У Головному управлінні Державної податкової служби у Чернігівській області зазначили, що у 2020 році розмір мінімальної заробітної плати становить 4723 грн, тож необхідний обов’язковий місячний платіж з єдиного внеску складе 1039,06 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *