11376

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук – у лісівників Чернігівщини

 «Чернігівщина, як лісовий край, повинна стати зразком для всієї України», – таким став лейтмотив зустрічі Прем’єр-міністра Олексія Гончарука з лісівниками Придесення.

Робоча поїздка.Разом із головою Державного агентства лісових ресурсів України Андрієм Заблоцьким, очільником Чернігівської обласної державної адміністрації Андрієм Прокопенком та головою обласної ради Ігорем Вдовенком, Прем’єр-міністр знайомився зі станом справ у лісогосподарській сфері Чернігівщини.

Зокрема, Олексій Гончарук відвідав Горбачівське лісництво ДП «Остерське лісове господарство», де на практиці побачив, як застосовується електронний облік деревини у лісовій промисловості. Розповідав директор держлісгоспу Григорій Шульга.

Потім Прем’єр-міністр побував на лісопереробному підприємстві Остерського держлісгоспу – знайомився з переробкою деревини на цьому підприємстві.

Цього ж дня під головуванням Прем’єр-міністра України відбулася нарада з керівниками лісогосподарських підприємств області щодо протидії незаконній вирубці лісів. А про стан реалізації заходів з удосконалення функціонування лісової галузі України розповів голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький, який зазначив, що серед основних заходів важливе запровадження системи електронного обліку деревини, котра на сьогодні знаходиться на завершальному етапі. Ця ініціатива дійсно забезпечить прозорість у лісовій галузі, переконаний голова агентства.

Очільник Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко проінформував присутніх про стан запровадження електронного обліку в усіх підприємствах регіону. А начальник Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області Едуард Альохін озвучив інформацію про вжиті заходи правоохоронцями з протидії незаконного обігу деревини на території Придесення.

Під час цієї наради в Острі, яка проходила у конторі держлісгоспу, також розглядалися питання необхідності та законності санітарних рубок, проведення інвентаризації лісів, придбання бирок для маркування деревини. Порушувалося проблемне питання обліку «нічийних» лісозахисних смуг – коли ж нарешті у них з’явиться господар?!

Лісівники державних підприємств відверто говорили про непосильний податковий пресинг, тож навіть Олексій Гончарук пообіцяв розібратися в цій справі, наголосивши, що тут – не все об’єктивне з боку податкової інспекції.

Зустріч Прем’єр-міністра з лісівниками Чернігівщини продовжилася в форматі діалогу-спілкування із подальшими практичними рішеннями.

А на завершення свого візиту Олексій Гончарук і голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький дали в Острі прес-конференцію для ЗМІ.

Микола Тищенко




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *