11252

За світовою кризою буде світовий конфлікт — Вассерман

Публіцист, телеведучий, політичний консультант, учасник і багаторазовий переможець інтелектуальних телеігор Анатолій Вассерман спрогнозував початок нової війни після спаду світової економічної кризи.

На його думку, «Друга велика депресія» вже офіційно перейшла на новий рівень.

«Рынки летят в пропасть, откуда — и это уже очевидно — выберутся далеко не все», — підкреслює публіцист.

Він нагадав, що цього тижня Федеральна резервна система у відповідь на обвал ринку цінних паперів скоротила ключову ставку до історичного мінімуму — від 0 до 0,25% в рік. По суті, пояснює Вассерман, ФРС почала друкувати гроші і безкоштовно роздавати їх банкірам і власників великих корпорацій, щоб ті змогли закрити фінансові діри задешево.

Однак, нагадує експерт, «на халяву довго не проживеш». Він зазначає, що долари «ходять» не тільки всередині США — ними оплачують більшу частку міждержавних потоків товарів і послуг.

«Сверхдешевый доллар порождает общемировую инфляцию. Дальше — бедность всей планеты: на дешевых деньгах зарабатывают только богатые. Мы на собственном опыте знаем: пирамида рухнет рано или поздно, но обязательно. Не важно, что нажмет на спуск — разрушение ОПЕК или эпидемия. Револьвер уже приставлен к голове и пружина взведена!» — впевнений Вассерман.

На його думку, на «Другу Велику депресію» тиск чинить «грошометання» з 2008 року.

Він нагадав, що «Першу Велику депресію» зупинила Друга світова війна. Тоді бійня розв'язалася через капітал, який вичерпав можливості заробити і довів половину людства до голоду. Доходи були перерозподілені і побудована нинішня фінансова система ціною сотень мільйонів життів.

«Все по Марксу. За мировым кризисом следует мировой конфликт. И мы пока в самом начале этого пути. И совершаем те же ошибки! На бесчисленных экономических зомби уходят ресурсы, способные при здравом хозяйствовании принести немалую пользу», — зазначив Вассерман.

Однак при цьому, зазначає він, ФРС щодня роздає біржовим спекулянтам банкам такі суми, яких вистачило б для вирішення проблеми з епідемією нового коронавірусу.

«Преступление происходит на наших глазах. Пока только кража. Но страшный опыт двадцатого века подсказывает, что будет и убийство. И от этого становится не по себе!» — наголосив він.

Джерело




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *