10543

Прилучанку нагородили у Білорусі

Лілія Бондаревич-Черненко – відома письменниця та журналістка, яка народилася в Білорусі, та вже десятки років мешкає в Прилуках, які стали для неї рідними.

У її серці дві Батьківщини – Білорусь та Україна, обидві любить понад усе на світі! Тому й пише білоруською та українською – поезію, прозу, публіцистику. Вона – авторка багатьох резонансних книжок. А нещодавно вийшла її дуже ошатна та прониклива двадцята книга «Букет бузку для Ісуса». Написана книжка в жанрі щоденникової прози, і її головні теми – Бог, час, людина.

Три роки працювала над нею письменниця, досліджуючи Євангелії, написані апостолами – сучасниками Спасителя. А ще – ретельно вивчала праці кращих світових релігієзнавців, богословів, діячів православ’я. Нова книга пані Лілії – це її діалог із людьми, її сповідальна розмова з небом та Ісусом Христом, молитва до не завжди доброго світу, в якому ми всі живемо.

Книга спонукає до глибоких роздумів про наше неоднозначне буття, про святість і Божественну велич, про те, що ми – частинки Всесвіту. Це – одкровення, яких потребують наші душі. Варто подякувати письменниці за цю чистоту та тишу, за ковток свіжого повітря! Можливо, саме такої мудрої книги нам і не вистачало у ці складні й «хворобливі» дні?..

Лілія Василівна Бондаревич-Черненко

Нещодавно Спілка письменників Білорусі, за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України, належно оцінила творчість нашої талановитої прилучанки, нагородивши Лілію Бондаревич-Черненко медаллю Максима Богдановича, класика білоруської літератури.

Це – одна з найпочесніших міжнародних нагород у Білорусі, котрою відзначені видатні письменники і публіцисти світового рівня. Зокрема, таку дуже престижну нагороду має Герой України, знаменитий аграрій, публіцист, генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин.

Щиро вітаємо Лілію Бондаревич-Черненко із заслуженою відзнакою та зичимо нових чудових книг!

Сергій Дзюба,

редактор газети «Чернігівщина», президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України

Схожі публікації:

Феномен творчої постаті Лілії Бондаревич-Черненко

Її вірші пахнуть бузком та любистком, травами степу і світлою печаллю




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *