10167

Міська рада не може скасовувати закони! — так вирішив суд

Визнати протиправним рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки про обмеження перевезення пільгових категорій та повністю задовільнити адмінпозов Олександра Гашпара з цього питання.

Таке рішення 5 січня ухвалив окружний адміністративний суд міста Чернігова. Крім того, виконком зобов'язали оприлюднити рішення суду.

Воно може бути оскаржене протягом 30-ти днів. (Весь цей час рішення комісії вважається дійсним, — ред.)

Нагадаємо, Олександр Гашпар подав позов до суду, після того як між ним і кондуктором тролейбусу стався конфлікт. Чоловік має першу групу інвалідності. Три рази на тиждень їздить в обласну лікарню на процедури. У тролейбусі пред’явив посвідчення, але у безкоштовному проїзді йому відмовили.

Рішення про обмеження пільгового проїзду у години пік ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки 27 жовтня. В ньому йдеться, що з 6 до 9 ранку та з 16 до 19 пасажири-пільговики мають сплачувати повну вартість квитка.

Заяву щодо оскарження цього рішення Олександр подав до суду вже наступного дня. 4 листопада заступник міського голови Андрій Черненко сказав, таке рішення комісія прийняла через те, що місто перебуває у червоній зоні. Це був компроміс, щоб не зупиняти транспорт взагалі.

Джерело: Суспільне медіа




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *