10062

У неволю — на 5 років із конфіскацією майна

П’ять років за ґратами та 220 тисяч гривень матеріального відшкодування. За участі прокуратури ухвалено вирок.

За підтримання публічного обвинувачення Ніжинською місцевою прокуратурою судом ухвалено вирок стосовно громадянина, який шахрайським шляхом заволодів чужим майном, у тому числі транспортним засобом (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 289 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурором у суді доведено, що у 2018 році обвинувачений пообіцяв посприяти чоловіку у придбанні за кордоном автомобіля, одночасно наміру цього робити не мав з самого початку. У подальшому, реалізуючи свій задум на заволодіння грошовими коштами, отримав від потерпілого 5 700 (п’ять тисяч сімсот) доларів США. При цьому, свої зобов’язання не виконав, й зрештою отримані кошти не повернув.

Окрім того, наприкінці 2018 року, шляхом зловживання довірою, він незаконно заволодів транспортним засобом жінки. Так, під приводом виниклої необхідності у ремонті автомобіля, без дозволу власниці перемістив його в інше місце та продав, видавши за власний. Отримані кошти використав для власних потреб, чим спричинив потерпілій матеріальну шкоду в розмірі близько 62 тис. грн.

Вказані злочини мешканець Рівненської області вчиняв видаючи себе за іншу особу.

Винуватість обвинуваченого у скоєному визнана судом доведеною та одночасно з призначеним покаранням задоволено цивільні позови потерпілих на загальну суму близько 220 тис грн.

Як повідомили у Ніжинській місцевій прокуратурі, станом на 12 січня, вирок законної сили не набрав.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *