9865

Представниця Омбудсмена зустрілася з охоронцями Феміди області

На базі територіального управління Служби судової охорони Чернігівщини 25 лютого відбулася робоча зустріч колективу управління з регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Аллою Лепехою.

Мета зустрічі — налагодити дружні відносини та співпрацю між правоохоронним органом та місцевими представниками Омбудсмена в області.

Алла Лепеха презентувала основні напрями діяльності державної інституції та її завдання. Детально розповіла, як відбувається взаємодія регіонального координатора з Уповноваженим Верховної Ради, в юрисдикції якого є підготовка щорічної доповіді за результатами моніторингу стану дотримання прав і свобод громадян по всіх регіонах держави.

У свою чергу зведені дані опрацьовуються комітетами Верховної Ради та профільними Міністерствами, які в подальшому вносять пропозиції та зауваження щодо механізмів врегулювання ситуацій, де мало місце порушення прав і свобод.

Під час несення служби судові охоронці тісно взаємодіють з громадянами, отже питання забезпечення публічності, збереження персональних даних та недопущення дискримінації по відношенню до відвідувачів судових установ є вкрай актуальними.

Серед іншого порушувалися питання щодо якості умов несення служби, обміну інформацією та досвідом стосовно організації охорони в судах, результативності та дотримання карантинних заходів тощо.

Алла Лепеха зауважила, що їй особливо приємно зустрічатися з людьми, які сумлінно виконують свої обов'язки і при цьому бажають отримувати більше інформації про права людини. Вона також високо оцінила нинішній рівень дисциплінованості та толерантності співробітників Служби судової охорони в органах судової влади Чернігівської області.

У свою чергу заступник начальника (зі служби) територіального управління Валерій Голець висловив сподівання на подальшу співпрацю з державною інституцією, спрямовану на подальше вдосконалення Служби судової охорони Чернігівщини.

Нагадаю, що Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року. Ця інституція підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.

Наталія Свириденко




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *