9678

Інформаційні монітори російського виробництва купують для Чернігова

Як повідомляли регіональні ЗМІ, на встановлення інформаційного монітору на Болдиній горі в Чернігові, на якому розміщуватимуться також прізвища загиблих у ВВвійні, міськвиконком, який відбувся 1 квітня, виділив 450 тисяч гривень. Відповідні зміни були внесені до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова.

І якщо більшість веб-видань обмежилися лише наданням інформації про подію, то сайт Новини Чернігівщини звернув увагу на завищену вартість такого монітору, яка в цьому році збільшилася в рази.

У минулому році, як зазначає видання, за встановлення такого ж монітору на Валу, із бюджету було витрачено 396 тисяч гривень. Заступник начальника ЖКГ Євген Дейнеко в сюжеті міського телебачення пояснив подорожчання тим, що начебто збільшився обсяг робіт по його встановленню. Видання Новини Чернігівщини вирішило перевірити, де і в кого Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зі своїм начальником ЖКГ купує монітори за космічними цінами. І от що з’ясували.

Як стверджує веб-видання Новини Чернігівщини, монітор, як і минулого року, хочуть купити у російської компанії «Сенсорные системы». Дана компанія має своє представництво в Києві, а її засновником є громадянин Росії Ігор Меркулов. Це добре видно із відкритих реєстрів (див.фото нижче).

Далі витяг із публікації Новини Чернігівщини:

Наш представник, під виглядом покупця, зв’язався з даною компанією і виявилося, що за дорученням від Куца, його заступник Євген Дейнеко, вже був у них і домовився про придбання чергового монітору. Що стосується ціни, яку ми запросили для встановлення ідентичного монітору, нібито біля торгового центру, то вона склала 250 тисяч гривень. Таку різницю в ціні, для міста в 450 тис. грн. і 250 тис. грн, в “Сенсорних системах” нам так і не змогли пояснити. А технічні умови, які ми запросили, так і не скинули. Отримавши їх, ми могли б перевірити ціни у інших компаній і є переконання, що вартість монітору могла б бути ще меншою. У даній ситуації очевидним є те, що мова йде про банальний відкат і крадіжку бюджетних коштів, домовлятися про це і приїжджав за дорученням Куца його зам.

Як результат, маємо співпрацю мера і його оточення з російською компанією з єдиною метою – за замовлення інформаційного монітору отримати відкат. Тупо і банально, але так сьогодні працює Чернігівська міська рада.

     

Джерело: Новини Чернігівщини




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *