9396

Берлін заявив, що питання членства України у НАТО – “у порядку денному немає”

Питання вступу України в НАТО зараз не стоїть на порядку денному. Про це повідомила в п’ятницю на брифінгу в Берліні представниця кабміну ФРН Ульріке Деммер, коментуючи слова президента РФ Володимира Путіна про те, що розмови про приєднання України до альянсу — не “балаканина”, пише I Like News з посиланням на УНН.

“Ви знаєте наше ставлення до України, її значення і наші зусилля в Україні, але питання вступу в НАТО, як ми вже говорили, не стоїть на порядку”, — сказала вона.

В інтерв’ю федеральним ЗМІ РФ глава Кремля Володимир Путін заявив, що при попередніх двох етапах розширення НАТО на Схід “усі заклопотаності Москви були проігноровані”. За його словами, є формальні обмеження на вступ України в НАТО, але ніяких гарантій в цьому питанні немає.

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що Варшава намагалася домогтися того, що б Україна була спеціальним гостем саміту НАТО, який стартує в Брюсселі 14 червня. Також він підкреслив, що Польща виступає за перспективу членства в Північноатлантичному альянсі таких країн, як Україна чи Грузія, але вважає, що на даний момент цю проблему вирішити неможливо

 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *