9134

Судаків, линів, карасів, лящів, щук, сомів, окунів наловили «рибалки»

Прикордонники Чернігівського прикордонного загону виявили «рибалок», які незаконно займались ловлею риби.

Так, прикордонним нарядом служби «Дніпровське» Чернігівського загону виявлено та затримано двох осіб, які у незаконний спосіб здійснювали вилов риби забороненим знаряддями лову. Чоловіки за допомогою п`яти сіток загальною довжиною більше 180 метрів виловили майже 30 кг риби різних видів.

У прикордонній зоні на річці Десна, прикордонною службою «Грем’яч» викрито 31-річного місцевого мешканця, який також незаконно виловив 19 кг риби за допомогою човна та заборонених знарядь лову – 5 одиниць сіток, загальною довжиною 293 метри.

На браконьєрів складено адміністративні протоколи за порушення прикордонного режиму та грубого порушення правил рибальства.

Також прикордонниками до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення за ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Сітки загальною довжиною 500 м та незаконно добута риба, а саме: судаки, лини, карасі, лящі, щуки, соми та окуні вилучено згідно встановлених правил.

Сума завданої державі шкоди на річці Дніпро у першому випадку склала 9529 гривень, на річці Десна – 8483 гривні.

В обох випадках затримання правопорушників охоронці кордону провели спільно із співробітниками поліції та рибоохоронного патруля.

Галина Шеховцова




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *