8866

На Новгород-Сіверщині судові охоронці тренувалися усувати загрози

На території Новгород-Сіверського районного суду 30 вересня можна було спостерігати бійців у повному екіпіруванні. Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області проводили тренування.

В умовах максимально наближених до реальних відпрацювали спільні дії наряду охорони з резервом другої черги у разі виникнення надзвичайної ситуації у суді.

Серед іншого, виїзд до найвіддаленішого об'єкту охорони мав на меті додатково перевірити маршрут слідування та час прибуття резерву другої черги на місце.

Почали з шикування, інструктажу та доведення до особового складу учбових завдань. Змоделювали варіанти і тактику усунення загроз, які найчастіше виникають під час розгляду резонансних судових засідань.

На вході до об'єкту охоронці Феміди стримували натовп за допомогою щитового ланцюга, перекривали вільний доступ до зали судового засідання. Всі дії супроводжувались радіо перемовинами учасників тренувань.

Паралельно відшліфували тактику прийомів, спрямованих на затримання порушників громадського порядку, а також деблокування приміщення та евакуації учасників судового засідання у безпечне місце.

Кожен співробітник Служби, незалежно від профілю, має бути готовим до реагування і дій у команді для оперативного усунення нештатних ситуацій на об’єктах. Саме такі системні тренування дають змогу сформувати у судових охоронців високі професійні та морально-психологічні якості, які в процесі несення служби допомагатимуть досягати результату і головного завдання — безпечного правосуддя.

Нагадаю, що Територіальне управління Служби судової охорони у Чернігівській області було створене 11 березня 2020 року. Серед основних завдань такої інституції є контроль та підтримання громадського порядку в судах, недопущення і припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду.

Наталія Свириденко




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *