8645

Міжнародну «премію миру» отримало творче подружжя з Чернігова

Визнання. Посли миру. Цю почесну нагороду, котра вручається водночас у Великобританії та Індії, називають ще премією миру. Хоча її офіційна назва така: «За визначний внесок у соціальну справедливість і основний принцип мирного, гармонійно процвітаючого співіснування у державах світу та між націями й народами».

Нині таку престижну нагороду отримало творче подружжя з Чернігова – Тетяна і Сергій Дзюби. Їх відзначено за п’ятитомник «Вірші 80-ма мовами світу», котрий вийшов у Канаді й тепер збирає нагороди на всіх континентах. Нещодавно Сергій і Тетяна одержали премію миру в Італії, а два роки тому вони стали Послами миру – лауреатами Міжнародної літературної премії миру в Німеччині та США.

Нинішня відзнака – вже друга в Індії та Англії. Причому в Лондоні Сергій Дзюба став переможцем всесвітнього фестивалю поезії за його збірку п’ятьма мовами «Вірші для Тетянки». Надрукована в Англії, вона витримала кілька перевидань, зараз її загальний наклад становить 10 тисяч примірників.

До речі, в Індії справжні поети вважаються такими ж чарівниками, як і мудрі, дивовижні, магічно загадкові заклинателі змій.

Таким чином, у мільйонів шанувальників книг по всьому світу Україна позитивно асоціюється з успішними та цікавими письменниками з Чернігова, книжки яких стабільно друкуються і перевидаються не лише в рідній Україні, а й різними мовами за кордоном – у п’ятдесяти державах.

Галина Леус




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *