8595

Понад 400 медиків постраждали на Чернігівщині від COVID-19

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ 440 ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ІНФІКУВАННЯ КОРОНОВІРУСОМ SARS-CoV-2.

Про це повідомив редакції начальник відділу профілактики страхових випадків – головний страховий експерт з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Микола Манжула.

Майже 90% осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку під час виконання посадових обов’язків за підсумками ІІІ кварталів 2021 року, є працівниками галузі охорони здоров’я області. Більшість з них постраждали через гостре професійне захворювання на COVID-19.

Загалом упродовж 9 місяців 2021 року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області зареєстровано 497 потерпілих від нещасних випадків/гострих професійних захворювань на виробництві, на яких складено акти за формою Н-1/П (підтверджено зв’язок із виробництвом).

З них 449 осіб є працівниками закладів охорони здоров’я, з яких 440 – постраждали внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2.

Серед постраждалих внаслідок нещасних випадків усіх видів за цей період найбільше медичних сестер і братів – 230 осіб. Також серед найбільш небезпечних професій сімейні лікарі (41 постраждалий), молодші медичні сестри та брати з догляду за хворими (16), молодші медичні сестри і брати (39) і сестри та брати медичні стаціонару (32).

Варто зазначити, що до початку пандемії медичні професії не входили до переліку найбільш небезпечних за час ведення Фондом обліку нещасних випадків та профзахворювань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *